بازیابی اطلاعات raid (نحوه ریکاوری اطلاعات RAID)

بازیابی اطلاعات raid

استفاده از آرایه‌های raid می‌تواند تضمین کند که اطلاعات شما با سرعت و امنیت بیشتری ذخیره می‌شوند اما هیچ تضمینی نیست که اجزای موجود در یک raid همیشه و در تمام مدت سالم بمانند. برعکس، به دلایل مختلفی ممکن است یکی از اجزای raid دچار آسیب‌دیدگی شود و اختلالی در کل آرایه به وجود بیاورد.

بازیابی اطلاعات raid، یکی از خدمات هارد کلینیک است که در مواقع حساس، زمانی که با ایجاد مشکل روی بخشی از آرایه راید شما، امنیت و سرعت سرورهایتان کاهش یافته است، به کمکتان خواهد آمد. البته همه ما امیدواریم هیچوقت نیازی به خدمات بازیابی اطلاعات هارد نداشته باشید اما واقعیت این است که دیسک‌های سخت خیلی هم بی‌عیب و نقص نیستند. اگر شما هم به خدمات بازیابی اطلاعات raid نیاز دارید یا احتمال می‌دهید روزی به آن نیاز پیدا کنید، در ادامه با ما همراه باشید.

فهرست

چرا RAID دچار مشکل می‌شود؟

بازیابی اطلاعات دانش تخصصی و تکنولوژی نوین است که منجر به استخراج داده ها، اطلاعات و فایل های می شود. این اطلاعات می تواند؛ اطلاعات یک هارد اینترنال/اکسترنال خانگی باشد و یا در سرورهای بزرگ و قدرتمند سازمانی و سرورهای بانک اطلاعاتی که ذخیره سازی داده ها در آن بسیار مهم و اساسی است. در فعالیت های سازمانی، ذخیره سازی اطلاعات یکی از رکن های مهم و کلیدی است. حال اگر خللی در این ذخیره سازی به وجود آید و یا اطلاعات از دست برود؛ می تواند صدمات جبران ناپذیری را به سازمان وارد سازد. یکی از روش های مدیریت بحران در این شرایط، استفاده از نسخه های پشتیبان Backup است. اما پشتیبان گیری از اطلاعات باید به طور مکرر و در بازه های زمانی مشخصی باشد.

وظیفه مدیریت اطلاعات و خواندن و نوشتن روی آن با قطعه‌ای به نام کنترلر است. کنترلر اطلاعات را مطابق با هدف آرایه و برنامه‌ای که برای آن تعبیه شده است به هاردهای مدنظر ارسال می‌کند و موقعی که نیاز به خواندن اطلاعات باشد، آنها را استخراج کرده و دسترسی به آنها را ایجاد می‌کند. می‌توانیم بگوییم کنترلر در یک آرایه RAID همه کاره است. به همین دلیل، خرابی آن می‌تواند عامل مشکلات متعددی برای سیستم شما شود. عیب‌یابی راید نیاز به صرف وقت دارد زیرا در صورتی که ایراد از کنترلر باشد، به زودی سایر هاردها نیز دچار مشکل می‌شوند. در مدتی که هارد آسیب‌دیده را به هارد کلینیک سپرده‌اید تا اطلاعات آن با موفقیت استخراج شوند، بهتر است سلامت کنترلر را بررسی کنید و اگر مشکلی در آن به وجود آمده بود، سریعا به فکر تعمیر آن باشید.

دومین مشکلی که می‌تواند منجر به آسیب‌دیدگی یک دیسک سخت از مجموعه دیسک‌های RAID شما شود، منبع تغذیه است. دیسک‌های سخت به نوسانات جریان برق حساسیت بالایی دارند و در صورتی که منبع تغذیه نتواند ولتاژ را به صورت ثابت و بدون نوسان در اختیار دیسک‌ها و کنترلر قرار دهد، ممکن است یک یا چند هارد بسوزد و اطلاعات آن نیاز به بازیابی داشته باشد. در صورتی که مشکل منبع تغذیه خراب را برطرف نکنید، ممکن است مدتی بعد از اولین هارد، هاردهای بعدی نیز دچار مشکل شوند و وقت و هزینه زیادی برای شما به همراه داشته باشند.

چرا باید دیسک سخت معیوب را به سرعت بازیابی و تعمیر یا جایگزین کنید؟

در یک آرایه از دیسک‌های سخت، هر یک از دیسک‌ها وظیفه خود را دارد. فشار روی کل آرایه به صورت یکسان بین تمام دیسک‌های سخت تقسیم می‌شود و هر دیسک، با تحمل بخشی از فشار کل، کار سایر دیسک‌ها را آسان‌تر می‌نماید. اگر به دلایلی که در قسمت قبل گفتیم، یکی از دیسک‌های سخت دچار مشکل شده و از مدار خارج شود، طبیعتا سایر دیسک‌ها باید کار دیسک معیوب را هم انجام دهند. در نتیجه، فشار اعمالی روی سایر دیسک‌ها افزایش یافته و احتمال آسیب‌دیدگی آنها و یا کاهش سرعت سرور بیشتر می‌شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود هارد معیوب آرایه را به محض شناسایی، جایگزین کنید تا مشکلی برای سرور و دیگر هاردها به وجود نیاید. از آنجا که اطلاعات روی هارد معیوب اهمیت بالایی دارند و باید آنها را بازیابی و به هارد جدید منتقل نمایید، خدمات بازیابی اطلاعات سرور هارد کلینیک به شما کمک می‌کند تا در کوتاه‌ترین مدت، اطلاعات را منتقل کرده و سرور را به حالت عادی بازگردانید.

مراحل بازیابی اطلاعات RAID

 هنگامی که هارد معیوب خود را به هارد کلینیک تحویل می‌دهید، متخصصان این مجموعه با دقت و تمرکز، اطلاعات شما را از هارد استخراج می‌کنند و در کوتاه‌ترین زمان در اختیار شما قرار می‌دهند. اگر می‌خواهید بدانید روند بازیابی اطلاعات RAID در هارد کلینیک به چه صورت است، در ادامه پاسخ این سوال را به شما می‌دهیم:

اولین گام در بازیابی اطلاعات هارد، چه در قالب خدمات بازیابی اطلاعات RAID باشد یا یک کار ساده‌تر نظیر خدمات بازیابی اطلاعات دوربین مدار بسته، تهیه نسخه پشتیبان است. نسخه پشتیبان به شما و تعمیرکننده این اطمینان را می‌دهد که اطلاعات در روند استخراج از بین نخواهد رفت.

هنگامی که نسخه پشتیبان تهیه شد، باید هارد به صورت دقیق بررسی شده و مشکل آن مشخص شود. گاهی اوقات یک مشکل نرم‌افزاری برای هارد به وجود آمده و گاهی، سخت‌افزار هارد دچار مشکل شده است. راهکار حل مشکل در این دو حالت کاملا از همدیگر متفاوت است. بنابراین، اولین مرحله از بازیابی اطلاعات RAID، شناخت نوع آسیب‌دیدگی هارد است.

 در این مرحله، درایوهای هارد به صورت یک به یک مورد بررسی قرار می‌گیرند تا مشخص شود مشکل از کدام بخش هارد است. در طی بررسی‌های این مرحله، می‌توان خطاهایی که نشان‌دهنده عیوب درایوهای همچنان سالم هستند را نیز پیدا کرد. به بیان بهتر، برخی ایرادات که هنوز به هارد آسیبی نزده‌اند مشخص شده و قبل از ایجاد خرابی، برطرف می‌شوند.

چهارمین مرحله، تحلیل متادیتاهاست. متادیتای یک هارد عضو آرایه RAID شامل اطلاعاتی از قبیل اندازه هارد، نوع دیسک، ترکیب دیسک‌ها در آرایه و زمان نوشته شدن آخرین دیتا روی هارد می‌باشد.

اکنون نوبت طراحی مجدد درخت داده است. بازطراحی درخت داده به تعمیرکار نشان می‌دهد چه مقداری از داده‌ها با توجه به وضعیت کنونی هارد قابل بازیابی هستند. طبیعتا در آسیب‌های بزرگ، بخشی از دیتا قابل استخراج نخواهد بود.

نهایتا، فایل‌های نمونه منطبق بر درخت داده استخراج می‌شوند تا صحت DATA TREE و اطلاعات استخراجی مشخص شود.

نهایتا و در آخرین مرحله از بازیابی اطلاعات RAID، تمام فایل‌های قابل استخراج بازیابی می‌شوند و به شما تحویل داده می‌شوند.

اطلاعات گمشده؟

ما به شما کمک می کنیم تا دوباره پیدا کنید!