سینگل بلاگ
فهرست

فهرست

فرآیند ذخیره‌سازی اطلاعات زمانی محدود به فضاهای ذخیره‌سازی کم‌حجم و بزرگ مثل فلاپی‌ها بودند. در آن زمان، به صورت متناسب حجم اطلاعات هم کم بود و نیاز روز به فضاهای ذخیره اطلاعات تناسب مطلوبی با حجم فایل‌ها داشت. در عصر حاضر اما کمتر می‌توان عکس‌های زیر ۴ مگابایت یا فیلم‌های زیر ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگابایت پیدا کرد. طبیعتا در چنین شرایطی، فضاهای ذخیره اطلاعات نیز نیاز به حجم بیشتری دارند.

در این مقاله قصد داریم در مورد بهترین حافظه ذخیره سازی اطلاعات صحبت کنیم زیرا همانطور که فضاهای ذخیره اطلاعات پرحجم‌تر شده‌اند، تنوع آنها نیز افزایش یافته است. اگر شما هم برای ذخیره‌سازی اطلاعات خود بین دیوایس‌های مختلف سردرگم هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

چه دستگاه‌هایی برای ذخیره اطلاعات وجود دارد؟

پیش از آن که به سراغ مقایسه انواع فضاهای ذخیره سازی اطلاعات برویم، بهتر است ببینیم امروزه چه گزینه‌هایی برای ذخیره اطلاعات پیش روی ما وجود دارد؟

واقعیت این است که تعداد انتخاب‌های ما برای انتقال و ذخیره اطلاعات بیشتر از آن چیزی است که فکرش را بکنیم. برخی از پرکاربردترین روش‌های ذخیره و انتقال اطلاعات عبارت‌اند از:

بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات

  • حافظه تلفن همراه
  • کارت حافظه
  • حافظه لپ‌تاپ
  • فلش مموری‌ها
  • دی‌وی‌دی
  • هارد دیسک اکسترنال HDD
  • هارد دیسک اکسترنال SSD
  • سرورها
  • دیتابیس‌های SQL

بسته به شرایطی نظیر نوع فایل‌ها، حجم اطلاعات، اهمیت حفظ امنیت و میزان نیاز روزمره به آنها، انتخاب‌های مختلفی در مورد بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد. در بخش‌های بعدی تمام این فضاها را به صورت دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای آن که ببینیم کدام حافظه برای ذخیره اطلاعات بهتر است، باید ببینیم چه انتظاری از آن داریم. معیارهای مختلفی برای انتخاب بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حجم دیوایس
  • در دسترس بودن همیشگی آن
  • امنیت اطلاعات
  • امکان بازیابی اطلاعات دیوایس
  • قیمت دیوایس
  • سرعت انتقال اطلاعات
  • عمر دستگاه

بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات

اکنون وقت آن است که ببینیم بر اساس این ویژگی‌ها، بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

  • حافظه موبایل

همیشه به همراه شماست و در هر لحظه‌ای که اراده کنید می‌تواند فایل‌ها را در دسترس شما قرار دارد. حافظه موبایل در گذشته آنقدر مورد اتکا نبود زیرا حجم آن حتی برای برنامه‌های موبایل هم چندان زیاد نبود اما امروزه کمتر می‌توان تلفن همراهی با حافظه داخلی زیر ۱۲۸ گیگابایت پیدا کرد. بنابراین، از تلفن همراه می‌توان برای ذخیره اطلاعات استفاده کرد.

مهم‌ترین مزیت حافظه موبایل، در دسترس بودن همیشگی آن است. این موضوع در عین حال که تا حد زیادی به شما کمک می‌کند اما گاهی هم به ضرر شما تمام خواهد شد. در صورتی که مشکلی برای تلفن همراه شما رخ بدهد، به سختی می‌توان اطلاعات این حافظه را ریکاوری نمود. خدمات بازیابی اطلاعات موبایل اگرچه ناممکن نیست اما وقت و هزینه زیادی خواهد برد. هر مشکلی هم می‌تواند شما را به این خدمات نیازمند کند؛ از ضربه خوردن تلفن همراه گرفته تا حذف غیرعمد اطلاعات یا فراموشی رمز گوشی و سرقت تلفن همراه که بسیار متداول‌تر هستند و می‌توانند اطلاعات شما را از چنگتان در بیاورند..

در مجموع می‌توانیم بگوییم حافظه موبایل برای اطلاعات اصطلاحا «دم دستی» که اهمیت حیاتی ندارند فضای ذخیره‌سازی خوبی است اما ریسک بالایی را هم به همراه دارد.

  • کارت حافظه

یکی از روش‌های نسبتا قدیمی‌تر برای انتقال اطلاعات، کارت‌های حافظه هستند. کارت‌های حافظه امروزی با حجم‌های بالا (تا ۵۱۲ گیگابایت) هم تولید می‌شوند و وسیله خوبی برای انتقال اطلاعات هستند. اولا به این دلیل که بسیار جمع و جورند و انتقال آنها هیچ فضای خاصی را نمی‌طلبد و دوما به خاطر ظرفیت بالای ذخیره‌سازی اطلاعات در این نوع حافظه که هر دو می‌توانند دلایل خوبی برای انتخاب کارت حافظه به عنوان بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات خواهد بود. به علاوه، کارت‌های حافظه به صورت اینترنال می‌توانند درون بسیاری از گوشی‌های موبایل قرار بگیرند و به مدت طولانی دیتاهای مختلف را انتقال بدهند.

کارت‌های حافظه به صورت کلی به عنوان یک فضای ذخیره‌سازی اطلاعات با ابعاد کوچک و ظرفیت بالا، می‌توانند گزینه خوبی برای جابجایی اطلاعات باشند. البته به شرطی که از آنها مراقبت کنید تا گم نشوند زیرا یک بند انگشت کارت حافظه اگر گم شود، پیدا کردن آن کار آسانی نخواهد بود.

  • حافظه لپ‌تاپ

هر لپ‌تاپی دارای یک حافظه نسبتا بزرگ برای ذخیره اطلاعات است که هارد اینترنال نامیده می‌شود. هارد اینترنال به دلیل شرایط مساعدی که دارد، معمولا عمر طولانی دارد اما به هر حال خطر ایجاد مشکل برای آن همواره وجود دارد. از آنجا که لپ‌تاپ همیشه همراه شما نیست اما زمان زیادی از روز می‌توانید به سراغ آن بروید، بالانس خوبی بین امنیت دستگاه (از نظر سرقت و نیاز به تعمیر) و دسترسی به آن به وجود می‌آید. علاوه بر این موارد، آسان و ارزان بودن خدمات بازیابی اطلاعات هارد لپ‌تاپ را هم می‌توانید به مزایای حافظه لپ‌تاپ اضافه کنید.

به صورت کلی امنیت بالا، دسترسی‌پذیری مناسب و ریکاوری نسبتا آسان اطلاعات را می‌توان از جمله مزایای حافظه لپ‌تاپ دانست. تعمیرپذیری دشوارتر نسبت به هاردهای اکسترنال و ظرفیت محدود در کنار نرم‌افزارهای سیستم را نیز می‌توانیم به عنوان معایب این نوع حافظه نام ببریم. با توجه به این موارد، به نظر شما می‌توان حافظه لپ‌تاپ را بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات دانست؟

  • فلش مموری

فلش‌ها هم تقریبا در موضع مشابهی با کارت‌های حافظه قرار دارند با این تفاوت که امکان وارد کردن آن به گوشی موبایل وجود ندارد و در عوض، ابعاد آنها کمی بزرگتر از کارت حافظه است تا نگهداری آن راحت‌تر باشد. فلش مموری‌ها به دو دسته USB2 و USB3 تقسیم‌بندی می‌شوند که سرعت انتقال اطلاعات از نوع اول کمتر از نوع دوم است. در سوی مقابل، فلش مموری همچنان بسیار کوچک است و به اشاره‌ای می‌تواند مفقود شود. ظرفیت فلش‌ها نیز اغلب فراتر از ۵۱۲ گیگابایت نخواهد بود که برای برخی از کارها چندان حافظه مناسبی نیست.

دی‌وی‌دی‌ها

امروزه استفاده از دی‌وی‌دی‌ها تنها در برخی مراکز دولتی و پزشکی کاربرد دارد و دیگر کمتر کسی را می‌توانید بیابید که به یک حافظه ذخیره اطلاعات مثل دی‌وی‌دی اعتماد کند. آسیب‌پذیری بسیار بالا، حجم ذخیره‌سازی کم و نگهداری دشوار دی‌وی‌دی منجر به کنار رفتن سریع آن از رقابت بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات خواهد شد.

  • هارد اکسترنال HDD

به جرئت می‌توان گفت مناسب‌ترین و بهینه‌ترین فضا برای ذخیره اطلاعات تا به اینجا هاردهای اکسترنال HDD هستند. این نوع از هاردها ظرفیت خوبی برای انتقال اطلاعات دارند که تقریبا برای هر کاری کافی است. از ۵۱۲ گیگابایت تا بیش از ۱۲ ترابایت فضا می‌تواند برای مدت زیادی مشکل کمبود فضای ذخیره اطلاعات را از شما دور نگه دارد. قابلیت ریکاوری اطلاعات از هارد دیسک HDD به سهولت فراهم خواهد بود؛ البته اگر با اوررایت کردن هارد امکان ریکاوری اطلاعات را از بین نبرده باشید.

این نوع از هاردها از یک مکانیزم فیزیکی برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند که نیازمند چرخش هد و حرکت پلاتر است. در نتیجه، سرعت انتقال اطلاعات در این نوع هارد از ۴۰ الی ۵۰ مگابایت بر ثانیه بیشتر نخواهد شد. این سرعت برای بسیاری از کارها سرعت مطلوبی است اما وقتی با یک فایل ۲۰ گیگابایتی ارتباط داشته باشید، شاید برای مدت طولانی شما را منتظر نگه دارد.

همه آنچه گفتیم به صورت کلی باعث شده کاربرد هارد HDD گسترش بالایی پیدا کند. این نوع هارد در بسیاری از مدل‌های لپ‌تاپ، دوربین‌های مداربسته و برای ذخیره انواع اطلاعات به کار گرفته می‌شود.

  • هارد اکسترنال SSD

نیاز به انتقال سریع اطلاعات باعث شده نوع جدیدی از هاردها به نام هارد Solid state drive یا درایو جامد انتقال اطلاعات طراحی شود که با استفاده کمتر از مکانیزم‌های فیزیکی و کمک گرفتن از انتقال نوری و لیزری اطلاعات، سرعت کار را تا بیش از ۳ برابر افزایش دهد. گفته می‌شود عمر مفید هاردهای SSD نسبت به هارد HDD کمتر است اما همه چیز بستگی به وضعیت نگهداری از هارد دارد و در این مورد نمی‌توان با قطعیت نظر داد. امروزه از هاردهای SSD برای افزایش سرعت کار لپ‌تاپ‌ها هم کمک گرفته می‌شود.

به صورت خلاصه، هارد SSD سریع و کارآمد است اما قیمت آن بالاست و معمولا در حجم‌های کم تولید می‌شود. ریکاوری اطلاعات این نوع هارد نیز در مقایسه با هارد HDD سخت‌تر و پرهزینه‌تر خواهد بود.

  • دیتابیس SQL

مراکزی که دارای اطلاعات فراوانی از مشتریان، کاربران یا طرف حسابان خود هستند، معمولا این اطلاعات را در بانک اطلاعات یا دیتابیس ذخیره می‌کنند. SQL، زبان بین دیتابیس‌ها و سیستم محسوب می‌شود که به نوعی با مفهوم دیتابیس یکی شده است. دیتابیس SQL برای ذخیره فایل‌های جدولی با حجم بالا و امنیت بالا بسیار مناسب است. به ندرت پیش می‌آید که یک دیتابیس دچار مشکل شده باشد اما خدمات ریکاوری دیتابیس برای روزهای مبادا در کنار صاحبان کسب و کارها هستند. برای یک مغازه‌دار یا یک اداره با حجم بالای اطلاعات، دیتابیس SQL می‌تواند بهترین حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات باشد.

  • سرور

همه مسئله ذخیره‌سازی اطلاعات مربوط به کاربران عادی و فیلم‌ها، اسناد و تصاویر آنها نیست. بخش زیادی از دیتای موجود در جهان دیجیتال مربوط به اینترنت و وب‌سایت‌هاست. اطلاعات مهم هر وب‌سایتی در سرور ذخیره‌سازی می‌شود. سرورها آرایه‌های بزرگی از هارد دیسک‌ها هستند که به طور سریع‌تر، ایمن‌تر و بهینه‌تر پیکربندی شده‌اند. استفاده از سرور برای تمام سایت‌ها، کاربران و صاحبان کسب و کارها ضروری است. بدون سرور حتی امکان یک سرچ ساده هم وجود نخواهد داشت.

سرورهای برخی از سازمان‌ها یا وب‌سایت‌ها ممکن است به دلایلی از جمله نوسانات برق و مشکلات نرم‌افزاری دچار مشکل شوند. در چنین شرایطی، خدمات بازیابی اطلاعات سرور می‌تواند دیتای حساس روی سرور را بازیابی کند تا خسارت زیادی به دارنده سرور وارد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *